Zavšen G1 stupanj na online PawAcademy u Švedskoj

G1_ribbon_smallOd prve odluke, kada smo odlučili da ćemo se upustiti u uzgoj Maine Coon mačaka i registrirati uzgajivačnicu Mighty Titan *HR pod okriljem FIFe, poštujući sva njena pravila kao i pravila Saveza felinoloških društava Hrvatske, krenuli smo od postavke da je dobrobit naših mačaka na prvome mjestu, a sve ostalo će se dalje razvijati svojim tokom.

Kako bi dobrobit doista bila na prvom mjestu, trebalo se educirati u svakom aspektu uzgoja i njege mačaka. Čitajući dostupnu literaturu i online portale kako bismo bili u toku s novostima i utvrdili već poznate činjenice, naišli smo na mnogo nelogičnosti i proturječnih mišljenja. Stoga participirati na PawAcademy koja postoji već niz godina sa sjedištem u Švedskoj, s mnoštvom iskusnih osoba koje ju vode, kako međunarodnih sudaca, tako uzgajivača sa višedesetljetnim iskustvom, veterinara, biologa i genetičara činila se jedina ispravna odluka za ići prema naprijed u našoj edukaciji, a s time i u edukaciji naših budućih i sadašnjih vlasnika mačića.

Program koji je obrađen nadasve je nadmašio sva očekivanja, kako količinom građe i materijala koji se obrađivao na G1 tečaju, tako do relevantnih i najnovijih istraživanja i saznanja koja su implementirana u građu. Zanimljivost koja je hvale vrijedna, je iskazivanje samo istinitih činjenica sa nezavisne strane gledanja i vlastitog promišljanja o svemu. Nakon prostudiranih više od 250 stranica materijala, predanih i uspješno položenih 14 testova i seminara sa zadovoljstvom predstavljamo našu Rozetu “Paw Academy Reward” G1 koja potvrđuje autentičnost i certifikat o završenom tečaju. No tu ne stajemo, prijavili smo se i za daljnju edukaciju na proljetni G2 stupanj od ukupno tri koja postoje.

Leave a Reply