Ty Mighty Titan *HR became SFDH National Winner 2017

Ovaj predivan dečko, Ty Mighty Titan *HR postao je SFDH National Winner 2017 u Kategoriji 2 – Mačići.

Ponosni smo na njegov uspjeh kako na hrvatskim internacionalnim izložbama tako i na izložbama u inozemstvu. Dodajmo uspjehu i osvojena 4 Best in show u Hrvatskoj i Austriji u manje od 3 mjeseca.

Ponosni smo na njegov karakter, ponašanje i druželjubivost sa svim posjetiteljima na izložbama. Isto tako i na našu uzgajivačnicu i na našu selekciju u uzgojnom programu. Ty Mighty Titan *HR osvaja svačija srca, i on je naš novi mužjak u uzgajivačnici.

43A3961C-8836-4F7C-AB4D-8F592F8EE606

FIFe Student Judge in Category 1 & 2

Službeno je!!!
Postao sam FIFe sudački učenik za kategoriju 1 i 2.

Nakon višegodišnjeg rada u svom društvu FD Zagreb i Savezu felinoloških društava, mnogo neprospavanih noći uoči priprema izložbi, od kojih i one najveće, Svjetske izložbe mačaka u Zagrebu 2012 za koju sam radio postav i dizajn, ponosan sam što sam otišao korak dalje.

Hvala svima koji su me podržali u mojoj odluci, svome Društvu i Savezu te mojoj mentorici Vesni Rižnar-Rešetić.

Daleki je još put preda mnom, ali ljubav prema mačkama i druženje s njima će mi uvijek dati snagu za korak dalje.

Danijel Iveta


It’s officiall !!!
I became a FIFe student in Category 1 and 2.

After many years of work in my cat club FD Zagreb and the Association of Feline Societies SFDH, a lot of spotted nights before the preparations of the exhibitions, of which the largest was World Cat Show 2012 in Zagreb, for which I was made layout and interior design, I’m proud to have gone a step further.

Thanks to all those who supported me in my decision, my Club and Association and my mentor Vesna Rižnar-Rešetić.

It’s still a lot to learn and do, but love for cats and socializing with them will always give me strength for a further steps.

Danijel Iveta

http://www1.fifeweb.org/wp/org/students.php

Zavšen G1 stupanj na online PawAcademy u Švedskoj

G1_ribbon_smallOd prve odluke, kada smo odlučili da ćemo se upustiti u uzgoj Maine Coon mačaka i registrirati uzgajivačnicu Mighty Titan *HR pod okriljem FIFe, poštujući sva njena pravila kao i pravila Saveza felinoloških društava Hrvatske, krenuli smo od postavke da je dobrobit naših mačaka na prvome mjestu, a sve ostalo će se dalje razvijati svojim tokom.

Kako bi dobrobit doista bila na prvom mjestu, trebalo se educirati u svakom aspektu uzgoja i njege mačaka. Čitajući dostupnu literaturu i online portale kako bismo bili u toku s novostima i utvrdili već poznate činjenice, naišli smo na mnogo nelogičnosti i proturječnih mišljenja. Stoga participirati na PawAcademy koja postoji već niz godina sa sjedištem u Švedskoj, s mnoštvom iskusnih osoba koje ju vode, kako međunarodnih sudaca, tako uzgajivača sa višedesetljetnim iskustvom, veterinara, biologa i genetičara činila se jedina ispravna odluka za ići prema naprijed u našoj edukaciji, a s time i u edukaciji naših budućih i sadašnjih vlasnika mačića.

Program koji je obrađen nadasve je nadmašio sva očekivanja, kako količinom građe i materijala koji se obrađivao na G1 tečaju, tako do relevantnih i najnovijih istraživanja i saznanja koja su implementirana u građu. Zanimljivost koja je hvale vrijedna, je iskazivanje samo istinitih činjenica sa nezavisne strane gledanja i vlastitog promišljanja o svemu. Nakon prostudiranih više od 250 stranica materijala, predanih i uspješno položenih 14 testova i seminara sa zadovoljstvom predstavljamo našu Rozetu “Paw Academy Reward” G1 koja potvrđuje autentičnost i certifikat o završenom tečaju. No tu ne stajemo, prijavili smo se i za daljnju edukaciju na proljetni G2 stupanj od ukupno tri koja postoje.

Chakira, Amelie, Zoe & Argo na ljetovanju 2015.

I ove godine godišnji odmor je prošao fenomenalno, kako za cure tako i za novog mačića, Arga Seimon Matissea. Tjedan dana nakon što smo otišli po Arga u blizinu Genove, kod Luise Pederzoli u uzgajivačnicu Seimon Matisse, njegove pustolovine su se nastavile. Odlazak na godišnji odmor na more, uživanje u novim avanturama i novim poznanstvima zaista je bilo zabavno i uzbudljivo. Nije se moglo bolje posložiti, više od dva i pol mjeseca svi su bili zajedno i cijelo vrijeme s nama. Mnogo toga je Argo naučio od svojih prijateljica, a ponajviše od Zoe. Postali su jednostavno nerazdvojni što možete vidjeti i na fotografijama. Odmor je porošao ležerno, uz mnogo maženja, igre i pustolovina. Mnogo skakanja, trčanja i vježbanja, a isto tako i poziranja pred fotoaparatom. Chakira, Amelie i Zoe koje su već ljetovale, prvim ulaskom u kuću provjerile su svoje stare pozicije za odmor, osmotrile susjedstvo kroz prozore, a Argo je upijao nove dojmove. Najzabavniji je večernji izlazak na kućne stepenice, guštanje u pogledu na ljude i okolicu, svježem večernjem zraku, lovu na razne kukce te poziranju pred turistima. Oduševljeno su promatrali mačke i raspitivali se o rasi mačaka, njihovim karakteristikama i karakteru. Većina je od prve prepoznala kako se radi o Maine Coonovima, što dam je dakako drago. Mnogi su se i fotografirali s njima. A evo i nekih fotografija koje su uslikane u raznim situacijama.

Adventsko vrijeme u Mighty Titan *HR uzgajivačnici

Kako smo već duboko zakoračili u doba adventa, tako se pomalo bliži Božić i sve radosti koje idu uz njega. Nećemo pričati o nama, već o macama i njihovim radostima. Adventski vijenac je preživio prve napade i odolio svim trima curama (naravno lijepilo je pomoglo :) no dekoriranje se nastavlja pa sve treba proći temeljitu inspekciju ovih ljepotica. Zoe stvarno uživa u svemu jer je njoj predstojeći Božić prvi, sve ispituje i sudjeluje u svemu. Kuglice su posebno zanimljive za sve tri, kradu ih i igraju se njima.  Još kad stigne svježi bor i okiti se mnoštvom ukrasa, bit će još veselije. Naravno spremaju se i božićni pokloni za njih. Ali šalu na stranu, stvarno su divne i te male nepodopštine stvarno vesele, kako njih tako i nas. Evo za sada par fotografija Zoe, uskoro i druge uhvaćene u zgodnim situacijama.

Chakira, Amelie, Zoe & Zitta na ljetovanju 2014.

Cure stvarno uživaju u odmoru ove godine. Chakira i Amelie, koje su već ljetovale, prvim ulaskom u kuću išle su provjeriti svoje stare pozicije za odmor, osmotriti susjedstvo kroz prozore, a Zoe i Zitta koje su prvi puta pratile mamu i stariju sestru, snašle su se fenomenalno. Sada svatko ima omiljene pozicije za jutarnje izležavanje, popodnevno izležavanje, večernje izležavanje… :) Najzabavniji je večernji izlazak na terasu, guštanje u pogledu na more i okolicu, lovu na razne kukce… Još predstoji i susret sa bratom Zee Zee-em, i naravno izlet na more.
A evo i nekih od mnoštvo fotografija koje su uslikane u raznim situacijama.