Archives

Kirino novo leglo, sniježni mačići

U idiličnom zagrebačkom poslijepodnevu, kasnije i večeri, okruženi pahuljama snijega i zimskim ugođajem, Kira je donijela na svijet svoje nove mačiće. Sve je obavila u tako kratkom roku da je bilo teško držati korak s njome. U sat i 45 minuta sve je bilo obavljeno, a malci očišćeni i siti. Na tako dobroj mami mnogi bi pozavidjeli. Mačići su prekrasni, toliko različiti s jedne strane, a s druge toliko slični svojoj mami. Veseli nas što ima i ženki i mužjaka, a ponovio se i jedan mačić gotovo isti kao u prošlom leglu. I doista, ono što smo naslućivali iz prošlog legla, sada se potvrdilo. Kira ima dominantne gene što se tiče genotipa, njena crna baza s bijelim dominira u svakom leglu, dok uzorak ovisi o slučajnosti. Sve u svemu, veliko zadovoljstvo, i stvarno smo sretni što je Kira dozvolila sudjelovanje tijekom poroda. Iako je gotovo sve sama obavila, vidjelo se na njoj kako se osjeća sigurno kada ima nekoga uz sebe. Ni sama nezna koliko nas je usrećila. Sada bi se samo mazila, što joj drage volje pružamo. I tako od milja, uslijed visokih temperatura koje su nas pratile ovih dana u Zagrebu, ove mačiće zovemo sniježnima, rođeni 24.1.2014., na prvi snijeg ove kalendarske zime.

Amelie izrasla u ljepoticu

Amelie je izrasla u pravu ljepoticu, predivnog karaktera i ponašanja. U nekim stvarima imitira mamu Chakiru, u drugima pokazuje svoju pravu osobnost. Više nije mačić niti junior, sada je prava odrasla ženka. Veselimo se novim odlascima na izložbe i nadamo se novim nominacijama za Best in show. Novu situaciju sa mamom koja uskoro očekuje mačiće, dobrano iskorištava na razne načine, ali nadamo se kako će i doprinjeti u odgoju i podizanju mačića, samim time naučiti i poneke stvari od svoje mame.

Chakira se priprema za nove mačiće

Polako odbrojavamo dane do novih Chakirinih mačića. Ljepotica se polako zaokružuje, traži se mjesto za porod, a majčinski instinkti su sve izraženiji. U ovom stadiju hrana je najvažnija, jede koliko god želi, a mala Amelie se dobro okoristi dodatnim obrocima. Traži se svaki trenutak za dodatnu pažnju i maženje. Ma tko joj ne bi udovoljio u svemu.